Privremeno nadzorno telo za praćenje medija saopštilo je danas da su prema istraživanju o zastupljenosti vlasti i opozicije u televizijskim programima, koje je to telo sprovelo od 1. do 15. januara, predstavnici vlasti na Radio televiziji Srbije (RTS) bili prisutni u više od 75 odsto ukupno posmatranog programa, a predstavnici opozicije oko deset odsto.

Kopredsedavajući Privremenog nadzornog tela za praćenje medija Rade Veljanovski kazao je da je RTS imao samo četiri opozicione stranke u svojim programima, a da je opozicija u programu Radio televizije Vojvodine (RTV) bila još manje prisutna.

“Opozicije je na RTV-u bilo 4,5 odsto, a da emisija ‘Pravi ugao’ nije uzeta u obzir”, rekao je Veljanovski na konferenciji za novinare u Palati Srbija. Kada je reč o komercijalnim emiterima, kako je dodao, na Pinku opozicije “praktično i nema”. “To je toliko mali procenat, 3,7 odsto, a negde oko 70 odsto su predstavnici vlasti”, rekao je Veljanovski.

Veljanovski je istakao da je slično i sa televizijom Hepi. “Istraživanje dokazuje opšti utisak u javnosti da u jednim medijima ima jednih (političara), a u drugim nema drugih”, kazao je on.