Skupština grada Beograda prvi put je održana u Centru Sava. Na njoj su usvojene odluke Gradskog veća donete tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa u Srbiji.

Video: Dnevnik N1, 29.05.2020. (Izvor: YouTube/N1)

Pred odbornicima je bio izveštaj na više više od 1.000 strana rada Grada Beograda tokom vanrednog stanja, javlja reporter N1. Radi se oko 175 donetih mera, a najveći deo sednice “otišao je” na rebalans.

Odbornik Građanskog demokratskog foruma Rade Veljanovski rekao je za N1 da je bilo stotinak stranica koje je trebalo da pročitaju, a da su ostalo bila originalna dokumenta (oko 1.200 strana), a da je on imao zamerke zbog nekih tabela u kojima se govori o volontiranju u vreme pandemije ili kako su angažovana dostavna vozila gradskih službi koja su stavljena gradskim opštinama na raspolaganje, a u njima se ne pominju Stari grad i Novi Beograd.

U tabeli o socijalnoj zaštiti se ne pominju ove dve opštine, u stvari kaže se da nisu dostavile podatke, dodaje. Kaže da nije prvi put da se te dve opštine tretiraju različito, mada ne zna čija je ovog puta krivica.

“Mislim da za rebalans i tako važna pitanja moraju da budu odbornici obvešteni, potrebna je bila debata,” objašnjava Veljanovski i dodaje da je potrebno ranije da dobijaju objašnjenja za neke odluke, kako bi mogli da se izjašnjavaju.

GDF Info/TV N1