Najoštrije osuđujem izjavu Milorada Dodika u Beogradu, kojom se poziva na linč predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Sonje Biserko.
Očito je da se Milorad Dodik i njegov današnji domaćin Aleksandar Vući nalaze u velikoj panici. Tramp je izgubio izbore, a Evropska unija je odbila da piše lažne izveštaje o nepostojećem napretku Srbije, zbog čega nije otvoreno nijedno poglavlje u procesu integracija.
Jasno je da zapadne demokratije neće više tolerisati nedemokratske i proruske režime Vučića i Dodika, kao ključne faktore nestabilnosti u regionu. Dodik je najavio u ime Vučića da Srbiju čekaju teški dani u kojima će režim pokušati da se očuva primenom gole sile prema političkim neistomišljenicima. Vreme unutrašnjeg terora za sve one koji se ne pokore ovoj vlasti tek sledi.
Pozivamo građane Srbije i naše zapadne saveznike da istraju u borbi protiv naprednjačkog režima i pitamo Vučićevog glasnogovornika Dodika: s kojim pravom bilo koga optužujete da radi protiv svoje države, kada upravo Vi to radite svakog dana, rušeći u najprizemnije ružeći državu čiji ste građanin – Bosnu i Hercegovinu.
Zoran Vuletić, predsednik GDF