Građanski demokratski forum  podržava Fiskalni savet u naporima da pruži objektivnu i stručnu analizu državnih finansija Srbije. U nekim drugim vremenima i zemljama ovakav gest bio bi neobičan i suvišan, u današnjoj Srbiji on je neophodan. Smatramo da građani i njihove organizacije treba javno da podrže kako nezavisne pojedince tako i nezavisne institucije koje rade profesionalno i odgovorno. Fiskalni savet je nesumnjivo jedna od takvih ustanova.

Nažalost, na argumentovane i dokumentovane studije Fiskalnog saveta, predstavnici aktuelne vlasti odgovaraju uličarskim rečnikom ili prizemnim, beskrupuloznim optužbama.

Svojim Izveštajem o budžetu za 2021. godinu i u tom sklopu o poslovanju javnog preduzeća Er Srbija, FS je pokazao kako se godinama unazad narodni novac troši nemilice, bez ikakve kontrole, na mutne radnje i poslove. Da sve bude gore, Er Srbija nije nikakav izuzetak. Isto su pokazale analize poslovanja drugih javnih preduzeća: Srbijagasa, Elektroprivrede Srbije, Telekoma Srbija.

Nestručnim i zlonamernim korišćenjem nacionalnih resursa, aktuelna vlast je građanke i građane Srbije oštetila za, ne preterujemo, milijarde evra.

Vreme je da se takvoj vlasti stane na put. Mislimo da nema prečeg i važnijeg nacionalnog zadatka nego da takva vlast bude smenjana na prvim narednim izborima.

 Zoran Vuletić, predsednik GDF