Građanski demokratski forum najoštrije osuđuje javnu kampanju linča protiv profesora Univerziteta u Beogradu dr Ivana Videnovića zbog javno iznesenog stava na društvenim mrežama. Profesor Videnović je već danima izložen besprimernim i fašistoidnim napadima i pozivima na linč samo zbog toga što je ukazao na nesportsko i nekorektno verbalno istupanje našeg teniskog šampiona Novaka Đokovića.
GDF posebno oštro osuđuje i upozorava javnost na anticivilizacijsko i divljačko ponašanje glavnog urednika Vučićevog huškačkog tabloida Informer. Upozoravamo autokratski režim, ako bude posledica zbog njihove kriminalne kampanje protiv prof. Videnovića, lično ćemo Aleksandra Vučića smatrati odgovornim.
GDF poziva predstavnike opozicionih stranaka i civilnog društva da se odreknu zova populizma i da brane pravo na slobodu ugrožene javne reči i prema neistomišljenicima. Ćutanje skoro svih opozicionih stranaka na linč kojem je izložen profesor Ivan Videnović biće lomača na kojoj će već sutra goreti svi neistomišljenici naprednjačke kriminalne vlasti i njihovih litijaških pseudoopozicionara.
Zoran Vuletić, predsednik GDF