Građanski demokratski forum, povodom gostovanja patrijarha Porfirija u Jagodini pita:
Vaša Svetosti, koliko košta indulgencija (oproštajnica) koju ste dodelili osumnjičenom za podvođenje maloletnica Draganu Markoviću Palmi?
Podsećamo da je juče patrijarh sa episkopima bio gost Arkanovog saradnika i čoveka protiv koga se vodi istražni postupak zbog podvođenja i silovanja devojčica i devojaka u Jagodini. Svojim svedočenjima ove strašne optužbe je potvrdilo više svedoka. Međutim, Vučić i njegov režim sa svojim gebelsovskim medijima stali su, kao i uvek, na stranu nasilnika i podržali Palmu. I kao da to nije dovoljno, Porfirije, koji je zahavaljujući Vučićevom uticaju postao patrijarh, ponižava žrtve svojom neskrivenom podrškom nasilniku Palmi.
Ovakvu interpretaciju potvrdio je i Palmin koalicioni partner Dačić svojom izjavom da je dolazak Porfirija Palmi „na noge“ „najbolji pokazatelj vrednovanja njegove vlasti u Jagodini“. Dodamo li tome Porfirijeve redovne susrete sa izvođačima radova na pravljenju srpskog sveta,liderima DF-a iz Crne Gore i podršku koju im daje za nasilje i haos koji oni seju u susednoj državi, GDF se pita koja je tačno uloga aktuelnog patrijarha?
GDF sa žaljenjem konstatuje da je Porfirije Perić brzo i lako potrošio moralni kapital sa kojim je na početku svoga mandata dočekan u javnosti Srbije i regiona. Očito se poguban i ekstremistički politički uticaj poglavara Crkve Srbije (zvaničan naziv u Vaseljenskoj patrijaršiji) koji je inaugurisao Irinej Gavrilović nastavlja i sa njegovim naslednikom. Takođe, GDF sa žaljenjem konstatuje da u Srbiji ne postoji nijedna politička stranka, osim nas, koja bi imala hrabrosti da racionalnoj kritici podvrgne zloupotrebu religije u političke svrhe i u svrhe oslobođanja od krivice optuženih podvodača maloletnica.
Jedina uteha u svemu ovome je činjenica da su u Porfirijevoj crkvi žene i muškarci ravnopravno diskriminisani. Jednako je ta crkva štitila Pahomija, silovatelja maloletnih dečaka, kao što danas štiti Palmu, silovatelja jagodinskih devojčica.
Zoran Vuletić, predsednik GDF