Građanski demokratski forum je uveren da su za sve što se dogodilo u subotu uveče u RTS-u najodgovorniji Aleksandar Vučić, Dragan Bujošević i Nenad Lj. Stefanović. Vučić, jer je protivustavno ovladao svim institucijama, javnom sferom i većinom medija i svojim enormnim javnim prisustvom, bez pravog povoda i van svojih nadležnosti, utemeljuje neviđeni kult sopstvene ličnosti. Bujošević, jer od dolaska na mesto generalnog direktora ne pokazuje znanje i nameru da RTS konačno postane javni servis u svojoj najvažnijoj, infomativnoj funkciji. On govori o legitimitetu građanskih protesta, a nikada nije ni stekao pravi legitimitet predvodnika tako važne medijske kuće. Naprotiv, permanentno drastično srozava legitimitet onoga što treba da bude javni medijski servis. Stefanović već punih petnaest godina dokazuje da nije u stanju da nosi teret, obaveze i odgovornost najvažnijeg novinarskog posla u zemlji. Kumulativnim delovanjem ove trojice ljudi, RTS ignoriše stvarnost, opravdane proteste građana i njihovu potrebu da javnost bude objektivno informisana.

Upotreba sile od strane režima, insinuacije o neprijateljskoj delatnosti opozicije, sinhronizovanoj sa insotrastvom, lažno prikazivanje događaja od strane ministra policije Stefanovića i ostalih Vučićevih glasnogovornika i pretnje demonstrantima zbog njihovog delovanja, samo dopunjuju arsenal autoritarnih i nedemokratskih mera koje vlast sprovodi.

Što se opozicije tiče, njena artikulacija svake javne aktivnosti mora da bude jasnija, svrsishodnija, osmišljena, uvek, pa i onda kada opravdano kritikuje RTS i druge režimske medije. To sigurno nije slučaj ako Boško Obradović preuzme liderstvo, samoinicijativno ili uz saglasnost ostalih i tako obezvredi ono pozitivno što je dosadašnji epilog građanskih protesta.