Građanski demokratski forum sa žaljenjem konstatuje da ministar Šarčević još uvek nije smenjen.

Povodom najnovije licemerne i bahate izjave ministra Šarčevica u kojoj preti represijom nastavnicima koji se budu pridržavali nastavnog plana, a povodom lekcije o NATO-u, podsećamo ministra i javnost da je to nastavni plan i program njegovog ministarstva. Dok su se nastavnici držali tog programa u školi, bio je dobar, jer je služio kao dokaz da je Srbija na EU putu. Međutim, kad je došao u online nastavu , program je razbesneo ministra inače poznatog po nasilnom i bahatom ponašanju.

Izgleda da Covid 19 razotkriva licemerstvo.S jedne strane kvislinško i podaničko rusofilstvo ‒ odnedavno je u taj „program“ uključena i bratska Kina ‒ s druge strane providne laži Briselu kako Srbija poštuje pravila zarad kojih ima pristup fondovima. Ova vlast je puna prećutnih i diskrecionih dozvola, bilo da je reč o crkvi ili o NATO-u. Ali samo dok to ne postane javno.

Pogrom na nastavnike geografije, koji se pridržavaju plana i programa, započet je staljinističkom optužbom novopronađenog levičara Jove Bakića da RTS pravi „promociju imperijalizma“. Pitamo se u čemu je politički spor izmedju ,,najžešće opozicje’’,Jove Bakića,i Aleksandra Vučića? Jasno je da izmedju ministra  Šarčevića, i svih njih nema razlika. Svi podržavaju udvornički odnos prema režimima u Kremlju i Pekingu.

Uostalom, ako je Nedić, fašistički kolaboracionista, prikazan na RTS kao humanitarac, u čemu je razlika između Nedića i NATO-a?

Ako se ide u EU, zašto je problem prihvatiti i organizaciju koja brani EU, a po čijim standardima Vojska Srbije radi još od 2000. godine. Ono što se ne može prihvatiti je licemerje aktuelne srpske vlasti i potpuno nejasan put u budućnost koju ona promoviše. Žalosno je što je u tome prati i veći deo tzv. opozicije.

GDF Info