Novici Kostiću, ratnom vojnom invalidu iz Srbije koji je na svojem Facebooku objavio kako ne može ostvariti svoje osnovno pravo i poslije 7 godina nosi istu protezu s raspadnutim stopalom, stigao je nenajavljeni paket iz Hrvatske. Ratni veteran iz Hrvatske, koji ga je zamolio da mu ne objavi ime, poslao mu je oblogu stopala za lijevu protezu

Novica Kostić, ratni vojni invalid iz Srbije nakon objave na svojem Facebooku kako ne može ostvariti osnovno pravo kao ratni vojni invalid pa poslije sedam godina i dalje nosi istu protezu s raspadnutim stopalom, stigao je nenajavljeni paket – iz Hrvatske. Ugodno se iznenadio, pa na svojem Facebooku objavio ‘Teško je povjerovati, nisam ni ja mogao vjerovati!’.

U svojoj objavio je napisao kako mu je stigao nanajavljeni paket iz mađarskog Horgoša, ali je zapravo poslan iz Hrvatske. U njemu je obloga za stopalo za lijevu protezu koju, kako je napisao, teško nabaviti i nije jeftina. Paket mu je poslao, objavio je ratni veteran iz Hrvatske čije ga je pismo dirnulo.

Taj moj bivši neprijatelj, a sada već duže vrijeme prijatelj koji kaže da me je od trenutka upoznavanja prihvatio kao prijatelja i brata….’, napisao je između ostaloga Kostić na svojem Facebooku dodajući kako ga je pošiljatelj iz Hrvatske zamolio da mu ne objavljuje ime ‘zbog prozivanja u sredini u kojoj živi’.https://www.facebook.com/kosticnovica/posts/3750356614994223

Ganut postupkom hrvatskog kolege napisao je: ‘Što ovdje dodati, što reći osim da je ovo možda jedna snažna poruka ostalima, posebno političarima, da ako mi koji smo direktno pucali jedni na druge, možemo razgovarati i prihvatiti jedni druge, što je njima to problem, što ih sprječava u tome’.

Za kraj je ratni vojni invalid iz Srbije u svojoj objavio na Facebooku zaključio: ‘Znam da će ovo svatko gledati iz svog ugla, ali priznat ćete, o ovome treba razmišljati posebno kada su u pitanju obični ljudi, ljudi koji sve u društvu pa i rat iznesu na svojim leđima’.

Prenosimo: tportal.hr