Po rečima predsednika Vučića EU ima samo lepe snove u želji da integriše u sebe deo neintegrisanog zapadnog Balkana i kaže da od toga nema ništa.

Gospodine Vučiću, nema samo EU lepe snove već i Srbija čiji građani većinski podržavaju evropske integracije. Pitanje je samo kakve ko kapacitete i sposobnosti ima da te snove ostvari. Bojimo se da naše želje neće biti uslišene dok ste vi na čelu Srbije.

Evropska unija nas ne prima jer nismo spremni, nismo iskreni u nameri da se pridružimo, ne žele korumpiranu, despotizovanu i neorganizovanu državu u svojim redovima.

Kazete, u Tirani da nismo dobili pravu podršku iz EU, a samo desetak sati kasnije se lažno predstavljate pred gospodinom Semom Fabricijem (ambasadorom i sefom delegacije EU u Srbiji) objašnjavajuci kako mi bez Evrope ne bismo opstali, posebno bez ekonomske pomoći i izražavate evropsko opredeljenje.

Niko ne pravi nikakav teatar, osim možda Vas predsednice Vučiću i to veoma loš teatar. Nije dobro kada se zaboravi da smo izgubili rat koji ste svojevremeno podržavali i iskreno mu kumovali. Sada čekamo da se to zaboravi, pa da nešto ipak dobijemo , neku dolinu, potok, zaseok, kako biste napravili dogovor sa Hašimom Tačijem i Kosovom i stavili svoj potpis na neki papir.

Pozivamo Vas da prestanete da mislite o ličnom i stranačkom rejtingu i da se konačno prihvatite obaveze i vodite politiku u skladu sa interesima građjana tj. prihvatite realnost i napravite konačan dogovor sa Prištinom na koji se Srbija obavezala potpisivanjem  Briselskog sporazuma.