Građanski demokratski forum poziva nadležno tužilaštvo da hitno reaguje i formira predmet povodom svedočenja u javnosti koja teško terete gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palmu za podvođenje maloletnih lica i masovna silovanja u ovom gradu.
U javnosti su se i ranije pojavljivale informacije o zloupotrebi položaja Dragana Markovića Palme i korišćenju političke moći radi vršenja nedozvoljenih polnih radnji. Dehumanizacija građana, a posebno žena, postalo je zaštitni znak populizma na jagodinski način. Međutim, sada prvi put imamo direktno svedočenje insajdera koje na potresan i uverljiv način govori o ropskom položaju žena od strane svemoćnog gradonačelnika Jagodine.
GDF smatra da je ključno to što je prekinuta zavera ćutanja u ovom gradu i što se progovorilo o silovanjima i pedofiliji čiji su počinioci i pokrovitelji u vrhu lokalne i republičke vlasti. Porazno je što se više od decenije ćutalo, ali se po skupštinskim kuloarima govorilo o pedofiliji i najgnusnijoj zloupotrebi devojčica i devojaka na tzv. žurkama koje je organizovao jagodinski gradonačelnik.
Višegodišnje ćutanje o jednom od najgnusnijih činova u Srbiji, kao i zaštita koju je Dragan Marković Palma uživao kod ove, ali i prethodne vlasti, navodi na sumnju da su mnogi vladajući, ali i opozicioni političari iskusili Palmino varvarsko “gostoprimstvo”.
GDF traži od Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, čija Vlada uživa podršku Palmine stranke, da se izjasne. Dragan Marković Palma neraskidivi je deo Vučićevog režima, zbog čega očekujemo od njih da se što pre oglase o teškim optužbama. Nasuprot tome, tabloidi koji su glasnogovornici režima, već su započeli kampanju kompromitacije svedoka i negiranja optužbi, čime naprednjački režim postaje saučesnik koji ne dozvoljava da istraga utvrdi istinu o monstruoznim optužbama protiv Dragana Markovića Palme, koje su s pravom uznemirile javnost Srbije.
Zoran Vuletić, predsednik GDF