Beograd će uzeti kredit od Evropske investicione banke od 35 miliona evra za finansiranje Projekta izgradnje kanalizacionog sistema u naselju Krnjača, u opštini Palilula.

To je odlučeno na dadanašnjoj sednici Skupštine grada Beograda. Nadležni službenici koji su obrazlagali predlog, nisu krili da se to događa posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića delu Palilule na levoj obali Dunava, posle nedavnih kiša kada se izlila kanalizacija. Vučić je tada obećao građanima ovog dela Beograda da će taj posao biti urađen i gradske službe odmah postupaju po njegovom obećanju.

Nema nikakve sumnje da je ovom delu Palilule odavno potrebna adekvatna kanalizacija i da je konačno treba izgraditi. Postavlja se, međutim pitanje, da li je potrebna inicijativa predsednika države da se tako nešto dogodi i zašto lokalne službe Palilule i Beograda nisu mogle da budu inicijatori za ono što je građanima neophodno? Da li sve slične situacije širom Srbije treba da
čekaju posetu i volju predsednika da bi se njihovi problemi rešavali? Što se zaduženja grada od 35 miliona evra tiče, da li bi ovakvo veliko zaduživanje bilo neophodno da se bespotrebno nisu bacale pare za nepotrebnu fontanu na Slaviji, nepotrebnu gondolu i potpuno nepotrebnu rekonstrukciju Trga Republike.

Informativna služba GDF