Najoštrije osuđujemo autoritarne metode i pokušaje ograničavanja osnovnih ljudskih prava koje je izneo A. Vučić na svojoj press konferenciji. Igrajući se diktatora po uzoru na svoga šefa Putina, Aleksandar Vučić je pokušao da zabrani beogradski Prajd. Samo ga podsećamo da on ne može da otkaže događaj koji nije sam zakazao i da ne može po Ustavu da zabrani okupljanje ljudi. To može da uradi policija i ostali organi bezbednosti. Vućić je ovime još jednom prigrabio diktatorska ovlašćenja koja više i ne krije.

Time što je pokušao da zabrani sprovođenje osnovnih ljudskih prava, uz pomoć svoje odane fašističke falange okupljene oko Dveri i ostalih Nikanora koje je tobož prekorio da neće oni uređivati život u Srbiji , Vućić se otvoreno razotkrio kao inspirator, patron i šef čitavoj ekstremnoj desnici i fašizmu u Srbiji. Što se nas tiče, beogrdski Prajd i šetnja će biti održani, jer je organizator tako rekao. Zabrane i represivne mere diktatorskog režima nas ne zanimaju!

I ovom prilikom podsećamo da smo više puta rekli da je nova-stara premijerka Ana Brnabić nositeljka diskriminacije u našem društvu. Za sebe je prigrabila prava koja svima drugima poslušnički uskraćuje. Ana Brnabić zaslužuje najdublji prezir ne samo pripadnika LGBT, nego svih slobodoumnih građana Srbije. Politički insuficijentna,  ogrezla u kršenju osnovnih ljudskih prava, ona je samo tužna voštana figura koja zauzima ustavno mesto predsednika Vlade Srbije, kako bi i tu kao i sve ostale funkcije obavljao lično Aleksandar Vučić. Zaboravila je Ana Brnabić da je tokom procesa nadmetanja za EuroPride u Beogradu obećala punu podršku Vlade Srbije za održavanje te manifestacije. Zašto bi nas to čudilo i šta je za nju jedno, očito po Vučiću banalno obećanje, u zamenu za novi mandat Predsednice Vlade.

U Srbiji u kojoj su ućutkani mediji, zgažena ljudska prava i uništena ili najvećim delom potpkupljena opozicija ostao je samo jedan čovek – Aleksandar Vučić! Borba protiv njega i njegovog ultradesničarskog, proputinovskog režima mora početi bez dileme i kompromisa. Svaki pošteni građanin je saveznik u toj borbi. Diktator neće birati sredstva da se održi na vlasti, moramo biti spremni na tešku borbu. Sloboda se ne poklanja nego osvaja!

 

Zoran Vuletić, predsednik GDF