Reči koje je na televiziji Pink izgovorio jedan od ideologa nacionalističke kvazielite, Dragoslav Bokan o potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić, teška su uvreda ne samo gospođe Tepić, već i rumunskog naroda, svih ostalih manjinskih naroda, ali i srpskog naroda koji zna važnost zajedničkog života i vrednost multikulturalnosti. Ovaj govor mržnje je povreda zdravog razuma i dokaz potpunog izostanka savesti, što je Bokan potvrdio i u trenutku kada je hteo da se opravda, ponovivši uvrede.

Ovakavim ponašanjem na Televiziji Pink niko nije iznenađen, jer taj medij u najvećoj meri i bira sagovornike koji promovišu mržnju i uvrede, iskrivljuju istinu o prošlosti i sadašnjosti Srbije i doprinose atmosferi zla i potencijalnih sukoba.

Pokušaj Aleksandra Vučića da izgladi ovaj incident, nije uveljiv jer je i on uvredio Mariniku Tepić nazvavši je lažovom.

Građanski demokratski forum osuđuje ovakve pojave grubog vređanja na nacionalnoj osnovi, ali i mogućnost da se na bilo kom mediju pojavi takav sadržaj što je dokaz, u ovom slučaju, ne samo neodgovornosti i neprofesionalsnosti, već svesnog kreiranja sadržaja zla po kome je Pink televizija poznata.

 

Zoran Vuletić, predsednik GDF