U emisiji Probudi se Nove s televizije gosti su bili Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici) i predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić.

Evropski plan za Srbiju i Kosovo, da ili ne, bilo je prvo pitanje. “Mislim da je nama danas potreban srpski plan koji definitivno ne postoji, ne duži niz godina nego decenijama unazad i nismo ga čuli sinoć (tokom obraćanja predsednika Srbija – prim. D. B.) i on u svakom slučaju nije u skladu sa našim državnim i nacionalnim interesima, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski i dodala da je poslednji put tajna diplomatija vođena u vreme kralja Milana “i cena je bila previsoka”.

Vuletić je rekao da – “životu i miru”. Mislim da ne postoji niko u Srbiji ko ne zna šta se sa Kosovom desilo. Zbog čega smo bombardovani i ušli u sukob sa NATO paktom, prethodno je Srbija od Slovenija ratujući sa svima redom došla i do Kosova, a mogla je da izbegne sve te ratove, i da li je mogla da izbegne i sam rat sa NATO-om na Kosovu? I te kako je mogla da izbegne, kazao je Vuletić.

“Da je prihvaćen plan u Rambujeu ne bi bilo bombardovanja i Srbija bi bila u daleko boljoj poziciji i danas bi Albanci živeli u evropskoj Srbiji. Pošto se to nije desilo i pošto je usijana glava Miloševićeva odbila plan u Rambujeu, ušao je svesno u rat sa NATO paktom i Šešelj i Milošević su u tom momentu izgubili Kosovo. Mislim da je svim građanima Srbije to jasno, a posebno je to jasno svim političarima i opozicionim političarima, poslanicima i ovom parlamentu i u prethodnim sazivima i mislim da je krajnje vreme da političari prestanu da zamajavaju javnost i da preuzmu odgovornost, da narodu konačno kažu istinu, rekao je Vuletić.

Ceo snimak možete pogledati u video prilogu.