Građanski demokratski forum poziva demokratsku javnost da se ujedini i mobiliše kako bismo se branili od napada Vučićevih fašističkih grupa sa kojima ispija vino i kroji sudbinu BiH, a koji nesmetano divljaju po Srbiji. Najnoviji incident, koji se pukom srećom završio bez ozbiljnijih fizičkih posledica, je bilo prekidanje promocije knjige „Kontraendorfin“, jednog od najuticajnijih srpskih pisaca, Svetislava Basare, člana Saveta GDF-a.
Posle medijske kampanje koju su Vučićevi fašistoidni mediji vodili protiv Basarine knjige, sada su i ulične bande počele da sprovode svoju „književnu politiku“.
Podsećamo da je Srbija okovana zabranama i cenzurom za koje više i nema potrebe da ih sprovode režimske institucije, jer posle pogromaških kampanja to rade ulični batinaši. Srbija je poslednje mesto u Evropi, uz Lukašenkovu Belorusiju i Dodikovu paradržavicu, u kojem nema elementarnih sloboda i gde režim preko svojih neofašističkih bandi sprovodi najbrutalniju batinašku cenzuru.
GDF očekuje od malobrojnih demokratskih snaga u zemlji i naših partnera na Zapadu da se najoštrije suprotstave batinaškoj i ultradesničarskoj „pendrek-demokratiji“ u Srbiji. Borićemo se za slobodu javne reči na svakom mestu gde je ona ugrožena.
Zoran Vuletić, predsednik GDF