Na sastanak vlasti i opozicije kakav je danas održan na FPN svako može da stavi veliki broj primedbi, ali u okolnostima u kojima živimo, gde se odnosi vlasti i opozicije zaoštravaju do mere da to može biti opasno, ipak je dobro što se takav razgovor održava, rekao je profesor Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma.

On je dodao da na današnjem sastanku nisu postignuti epohalni rezultati, ali da to i “nije bio takav sastanak”, NVO su dale određene predloge, utisak je da je većina prisutnih u velikoj meri zadovoljna tim predlozima i da o tome može ozbiljno da se razgovara.

“Na okruglom stolu vlasti i opozicije bilo je različitih mišljenja, ali nikakvih varničenja”, kazao je on.

Atmosfera je za nijansu bila bolja i konstruktivnija od atmosfere u Skupštini Srbije ili Skupštini Grada, naveo je on.

“Možda jer ne postoji obaveza da se nešto zaključi danas”, zaključio je.

Veljanovski je izneo svoj stav da ipak nije dobro što je taj dijalog zatvoren za javnost, jer javnost treba sve da zna, ali da je “postignut je konsenzus da se tako ponašaju svi koji su unutra”.

“Na skupu je više konstruktivna bila atmosfera nego rezultat, razultat ne možemo još da očekujemo. Ti razgovori moraju što pre da dođu do epiloga, jer nema mnogo vremena. Da se završe najkasnije do sredine ili kraja septembra, to što pre mora da se završi da obaveštavamo naše birače o suštinskim pitanjima, šta ćemo sa Kosovom, prosvetom…”, kaže gost Dana uživo.

On je istakao i da posle tih sastanaka, kako god se završili, neće svi biti zadovoljni. “Ali moramo toga da budemo svesni i svako mora da bude spreman na malo kompromisa”, kazao je.

http://rs.n1info.com/Vesti/a506542/Veljanovski-Na-okruglom-stolu-konstruktivnija-atmosfera-nego-rezultat.html