KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU GRAĐANSKOG DEMOKRATSKOG FORUMA I FORUMA PISACA POSLE UPADA U PROSTORIJE

Pre tri dana došlo je do ogoljenog političkog nasilja jer su nasilno obijena vrata na prostorijama Građanskog demokratskog foruma (GDF), u koje je ušao vlasnik sa više ljudi koji su zauzeli taj prostor i još uvek su u njemu. Kao što je i sam vlasnik rekao dan kasnije GDF mu ne duguje ništa i imamo važeći ugovor do 1. maja ove godine.

“Posle osamnaest tribina i Evropskog bloka zapitao sam se: Gde su Perići. Uvek su se pojavljivali, bilo da je u pitanju bio Beogradski krug, Liberalno-demokratska partija, uvek se pojave Perići, rekao je profesor Nenad Prokić, aludirajući na prezime vlasnika prostora na Trgu Nikole Pašića. “Svi su sumnjivi”, kazao je Prokić i potom citirao Miru Trailović (svako zlo za neko dobro). Ovome  ne treba pridavati nikakav značaj. GDF i FP nastavljaju sa tribinama, rekao je Prokić i izrazio nadu da će ova politička organizacija brzo da poraste i onda Perići ustuknu.

“GDF je potpuno svestan sebe, iako je nastao tek pre godinu dana, kao i to da je smetnja i vlasti i opoziciji. Neće nas zaustaviti jer Srbija neće biti bolja sa nacionalizmom, klerikalizmom, antievropejstvom, rusofilstvom”, rekao je potpredsednik GDF profesor Rade Veljanovski, opisujući “obijača” (vlasnika bivšeg prostora GDF) kao mlađeg čoveka, “koji izgleda benigno i koji nije sposoban da ovako nešto uradi bez pomoći onih koji stoje iza svega”.