Ovo je naša prva Nova godina, što znači da, kao politička organizacija, nemamo ni godinu dana. Za ovaj kratak period mnogo smo učinili, čak mnogo više nego što je planirano, i to u okolnostima težim od predviđenih i sa problemima tamo gde ih nismo očekivali. Ali kad se podvuče crta, na pravom smo mestu, na pravoj strani i u pravom društvu.

Stoga, imamo dosta razloga za optimizam i slavlje.

Ako pogledamo šta smo do sada uradili i, naročito ako pravilno sagledamo koliko se naš glas čuje i poštuje, imamo razloga da sa optimizmom uđemo u sledeću godinu.

Imajući to na umu, u ime Građanskog demokratskog foruma i u svoje lično ime, čestitam vam Novu godinu.

Živeli!

Informativna služba GDF

Nenad Prokić: Tri decenije između balvana i jogurta

“Srbija već godinama tumara, ona se trideset godina nalazi između balvana i jogurta i, uprkos svim lomovima i porazima ona tu

                      Nenad Prokić

nacionalističku politiku ne menja. Centri te politike su bili i jesu i danas Crkva, Vojska i delovi policije. Odnedavno im se prodružila i srpska politička opozicija”.

I to je jedna nva situacija, kaže Prokić, i mi smo već nekoliko meseci u saradnji, Forum pisaca i Građanski demokratski forum. Pokušavamo ljudima da objasnimo da mogu brže da shvate novonastalu situaciju, da se ne zaluđuju onim što slušaju u medijima i da pokušamo da nađemo novu ideju. Nije pitanje kako da promenimo lidere i stranke, ali je pitanje kako da promenimo sebe. Problem je, dakle, u društvu i ljudima a ne samo u strankama i liderima, rekao je Prokić.

JASMINKO HADŽISALIHOVIĆ, predsednik Tolerancije Srbija (Prijepolje): “Ovo je prava politika i zbog toga je naša dosadašnja saradnja bila veoma uspešna. Ovaj skup, na izmaku ove godine je i dobar početak naše zajedničke kampanje za predstojeće izbore”.

ZVONIMIR BLAGOJEVIĆ, predsednik požarevačkog “Iskoraka”: “Radujem se što sam ovde. I ranije smo imali kontakte sa GDF i već imamo dobru saradnju. i smo u Požarevcu parlamentarna opozicija na lokalu i delujemo dosta uspešno”.

JOVICA ŽIVANOVIĆ: “Ovo je trenutno jedina normalna i jedina moguća politika i zato samo uz Građanski demokratski forum. Najviše me je privukao program, jer – Evropa (EU) nema alternativu”, rekao je takođe Požarevljanin Živanović.

RADE VELJANOVSKI, potpredsednik GDF: “Okolnost u kojimaživimo nisu dobre. Ali to što nam je ponekad teško, što je mnogo toga protiv nas i što nam otežava da se izborimo za bolje društvo i bolju državu, ne sme da nas obeshrabri. Najlakše je prepustiti se malodušnosti, ali upravo to ne smemo da dopustimo i niko ne sme da gleda smao sebe. U onoj meri u kojoj budemo radili za druge, za sve ljude u našoj zemlji i za dobre odnose u okruženju, u toj meri ćemo uraditi nešto i za svoju decu i za sebe”.