GDF poziva antifašističke političke aktere u Srbiji da se ujedine oko inicijative za donošenje zakona o zabrani fašističkih i neoofašističkih partija i pokreta. Posebno bi na meti toga zakona morali biti oni koji slave masovne ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini. Slavljenjem ratnih zločina i zločinaca baca se ljaga na celo naše društvo i na čitavu Srbiju.
GDF podseća da su ratni zločini i genocid delo jedne nakazne politike i ideologije koja mora da završi na smetlištu istorije kao osuđena i prokažena. Svi oni političari koji danas žele da hapšenjima i zastrašivanjima izjednače sve nas sa politikom zločina, poručujemo da neće proći.
GDF posebno osuđuje inicijativu ljotićevske i ekstremnodesničarske partije,poslednjih godina u javnosti zaklonjene iza tzv. porodičnih vrednosti Dveri i njenog lidera Boška Obradovića koji bi morao doći pod udar antifašističkog zakona u bilo kojoj uređenoj zemlji. Pretnje Boška Obradovića da će u ime Vučića i na radost Vučićevih fašističkih tabloida hapsiti sve nas koji osuđujemo ratne zločine i genocid, poručujemo, nećeš proći!
Zoran Vuletić predsednik GDF