Građanski demokratski forum podržava rektorku univerziteta u Beogradu jer je uradila jedinu ispravnu stvar tako što je stala uz svoje studente koji su blokadom Rektorata pokušali da skrenu pažnju na probleme akademske zajednice koji već 5 godina opterećuju Univerzitet, a pre svega slučaj plagiranja doktorske diplome ministra Siniše Malog. Osuda upada stranačkih aktivista vladajuće stranke u Rektorat bila je početni impuls koji je rektorka Ivanka Popović dala da bi došlo do dogovora sa studentima.

Slučaj plagijata doktorske diplome gradonačelnika Beograda a potom i ministra finansija Siniše Malog izazvao je veliku pažnju javnosti i u fokus stavio procedure i delanje Univerziteta i njegovih tela, pre svega Etičke komisije.
Nadamo se da će obećanja koja je rektorka dala studentima a tiču se ubrzanog odlučivanja o slučaju gore pomenutog doktorskog kandidata biti ispunjena.

Takođe, osuđujemo sve eventualne napade režimskih medija, aktivista, vladinih službenika ili samo vlade prema rektorki Ivanki Popović.

GDF Info