Vlast podržava kriminalce

Sinoćni upad desničara Miše Vacića – tokom izložbe dokumenata masakra na Kapiji u Tuzli 25. maj 1995. godine kada su od granate ispaljene sa položaja Vojske Republike Srpske stradala 71 osoba – otimanje mikrofona i prekidanje događaja u Centru za kulturnu dekontaminaciju dokaz je da se kriminalne, desničarske, nacionalističke grupe ponašaju potpuno slobodno jer ih državni sistem politički, zakonski i policijski ni na koji način ne dovodi u pitanje.

Kad god se kreativni i razumni pojedinci i grupe na objektivan način pozabave našom tmurnom sadašnjicom i tragičnom prošlošću, tu su Vacić i njemu slični, da ugroze, onemoguće i zastraše one koji su spremni da otvaranjem i najtežih tema povuku društvo napred.

Takvo nazadno, kriminalno ponašanje dokazuje da društvena svest koja je i dovela do krize, ratova i stradanja na našim prostorima, nije iščezla, već da, naprotiv, stalno jača i ima podršku režima. Građanski demokratski forum podržava sve razumne društvene grupe i pojedince koji se bave objektivizacijom naših društvenih procesa i osuđuje divljanje primitivaca koji imaju zaštitu vlasti.

Izložba pod naslovom “I kad boli istina je lijek”, prema rečima autora Sinana Alića iz tuzlanske fondacije “Istina Pravda Pomirenje” ima cilj “da zakotrlja traganje za istinom/ama koje se i dalje na našim prostorima skrivaju od naroda”, dodajući da je među žrtvama prosečne starosti 22 godine bilo i dvogodišnje dete”.

GDF info