“Vulin je ruski uposlenik koji sprovodi Vučićevu politiku”

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić ocenio je danas da se, nakon direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulia, za američke sankcije pripremi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vuletić je na Tviteru podsetio da je Vučić, na vest o sankcijama koje su uvedene nedavno Vulinu, rekao: “Sankcije? Pa šta, i ja sam bio pod snakcijama 98/99”, i poručio mu da se pripremi za nove sankcije.

On je za Vulina rekao da je “ruski uposlenik”, koji nastavlja da vodi Vučićevu politiku, tako što je pozvao dve studentkinje koje su u Sarajevu slavile ratnog zločinca Ratka Mladića na dan obeležavanja genocida u Srebrenici, 11. jula, da nastave studije u Beogradu, o trošku države Srbije.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet protiv studentkinja Valentine Vujičić i Slađane Todić po prijavi MUP-a Kantona Sarajevom pošto je na Instagramu jedna od njih, u majici sa likom četničkog vojvode Mitra Maksimovića, podigla tri prsta, dok je druga objavila fotografiju ratnog komandanta Vojske RS Ratka Mladića, osuđenog na doživotnu robiju, na kojem je ispisan tekst „Osuđen na besmrtnost. Bio si i ostaćeš naš heroj“.

Njihove kolege sa fakulteta i prijatelji reagovali su na sadržaj, na šta je jedna od studentica odgovorila – „Ma nek smo vas pobili“, objavili su sarajevski mediji.

Veličanje osoba osuđenih za ratne zločine po Krvičnom zakonu Bosne i Hercegovine je krivično delo.