GDF traži smenu ministra inostranih poslova Nikole Selakovića zbog promovisanja ekstrmno-desničarske i ksenofobične politike.

Svoje prave namere Selaković je pokazao smenom ambasdora Srbije u Varšavi jer je dao podršku, zajedno sa svim ambasadorima zemalja EU, poštovanju ljudskih prava u Poljskoj. Pošto je kažnjen najtežom kaznom, odnosno smenom, može se zaključiti da je najveći prestup u Srbiji zalaganje za proevropske vrednosti i za poštovanje ljudskih prava.

Po ko zna koji put se pokazalo da Srbija nije odustala od odbrane propale Miloševićeve politike koja je kapitulirala 1999. na Kosovu.I ovog puta se žrtvuje evropska orijentacija naše zemlje zarad budućeg glasanja Poljske o prijemu Kosova u UNESCO.

GDF traži od predsednice Vlade Ane Brnabić da se izjasni da li podržava svog ministra spoljnih poslova koji drakonski kažnjava ambasadore koji se zalažu za poštovanje ljudskih prava i koji se protive progonu LGBT osoba.

Iz čitave afere je jasno da je Srbija odustala i od poslednjih ostataka evropskih vrednosti, zbog čega su i zaustavljene integracije naše zemlje. A režim se više i ne trudi da sakrije činjenicu da ponovo navlači staro radikalsko, desničarsko i antievropsko odelo.

 Građanski Demokratski forum: Zoran Vuletić, predsednik