Svesni da je razum uvek u posedu manjine, u Građanskom demokratskom forumu osuđujemo javne napade na potpisnike otvorenog pisma upućenog čelnicima vlasti u Crnoj Gori, političkim analfabetama premijeru Krivokapiću I vicepremijeru Abazoviću – povodom nasilja koje je sprovedeno nad građanima Cetinja od strane bezbednosnih službi i policije Crne Gore, nad građanima koji su izrazili protest zbog aktuelnih i ko zna koliko puta već suludo ponovljenih dešavanja u regionu.

Ovakav čin osudili su istaknuti pojedinci, građanski aktivisti, novinari i intelektualci. Oni su imenom I prezimenom deklarisali svoju duhovnu nezavisnost, ocenivši neprihvatljivim da crnogorska vlada sprovodi represiju i nasilje nad građanima koji imaju različiti stav u odnosu na vladajuću većinu, koju su okarakterisali kao nacionalno homogenu i šovinističku.Potpisnici ovog otvorenog pisma pozvali su vladajuće čelnike u Crnoj Gori da zbog ovoga podnesu ostavke. Uputili su i apel predstavnicima opozicionih partija u Crnoj Gori, diplomatama ambasada EU i NATO da ne oćute represiju koja se sprovodi nad građanima, već da se u Skupštini Crne Gore inicira pitanje daljeg poverenja ovakvoj vladajućoj većini. Niko od njih u svojim istupanjima ne favorizuje nikog u inostranstvu kao što to otvoreno čini vlast u Crnoj Gori. Sličnost sa Srbijom po tom pitanju nije slučajna.

Zbog svog stava o pitanju koje destabilizuje ne samo Crnu Goru već i čitav region, potpisnike ovog otvorenog pisma su na televiziji sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji, Vučićevi poltroni okarakterisali kao izdajnike koji sprovode antisrpsku politiku. Milivoj Bešlin, Dinko Gruhonjić, Sonja Biserko i svi ostali sa spiska su izloženi medijskom linču Vučićevih medija. Ovakva hajka, odomaćena u srpskim medijima već decenijama od strane patriota koji su dosledno upropastili sve šanse Srbije, apsolutno je neprihvatljiva za iole civilizovano društvo. Sramnim ispadima brutalnih medija sa nacionalnom frekvencijom, stvara se atmosfera linča koja neodoljivo podseća na istu onu koja je vladala devedesetih godina pod patronatom Slobodana Miloševića. Takozvani novinari bleje molitvice koje će koliko sutra brže bolje opet besramno promeniti.

GDF poziva nadležne organe da zaštiti one koji se zalažu za pomirenje sa državama i narodima u regionu i koji se usuđuju da budu nepotkupljivi glas koji teži smirivanju sve opasnijih tenzija na prostoru bivše SFRJ.

Zoran Vuletić, predsednik GDF