“Krajnje je vreme je da se političari u Srbiji pozabave interesima građana – da skinemo ruski jaram”

Predsednici GLASa, GDF-a i Grupe Oktobar, Nemanja Milošević, Zoran Vuletić i Čedomir Stojković saopštili su danas da pojavljivanje falsifikata njihove fotografije u javnosti predstavlja pokazatelj rastuće nervoze u političkim krugovima vlasti ali i desno orijentisanim strankama opozicije.

Oni su u saopštenju naveli da je fotomontažom na njihovoj fotografiji postavljena Vagnerova zastava umesto zastave Evropske unije koju su držali članovi GLASa.

„Zajednički istupi GLASa, GDFa i Grupe Oktobar i jasnoća političkog stava jedine proevropske opcije koja na temeljima naše budućnosti ne pravi kompromise mnogima ne prijaju, jer ogoljavaju njihov populizam, politikanstvo i licemerje. Nevešt pokušaj da nam se podmetne kako ’navijamo’ za Wagner a protiv idola srpskih ’patriota’ Putina propao je u startu“, istakli su u saopštenju.

Oni su naveli i da predstavnici ovih organizacija svakodnevno dobijaju pretnje i da su u stalnom neželjenom sukobu sa pripadnicima Wagnera kojih, kako su ukazali, nije malo u Srbiji.

„Naši stavovi su nedvosmisleni – u obračunu plaćenika(Prgožin), psa rata, naciste i kriminalca protiv diktatora, autokrate i surovog imperijaliste navijamo za potpunu dezintegraciju obe strane. Rusija je naci-staljinistička kriminalna orijentalna despotija čiji smo prvi čin raspada imali prilike da pratimo juče“, ocenili su.

Dodali su i da je taj čin istovremeno ogolio i istinu o „drugoj najjačoj vojsci na svetu“’ i najavio skori kraj agresije na Ukrajinu koja će u narednim mesecima povratiti svoju teritoriju i oterati zavojevača.

„Krajnje je vreme je da se političari u Srbiji pozabave interesima građana – da skinemo ruski jaram, okrenemo se snažno ka EU i evroatlantskim integracijama i pošaljemo Vučićev režim u političku prošlost“, poručili su Milošević, Vuletić i Stojković u zajendičkom saopštenju.