Gostovanje dr. Dragana MIlića u Utisku nedelje je test za građane Srbije: da li biraju spasioce njihovih života ili biraju agresivne politikante koji im taj život zagađuju i skraćuju?

Dr. Paniću je pre desetak dana istekao mandat predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije. Njegov odurni nastup u „najtežoj emisiji“ Olje Bećković u svih trideset godina zato možemo shvatiti kao njegov predizborni nastup i kao potvrdu toliko puta ponavljanog stava Građanskog demokratskog foruma da je ,,opozicija’’ u Srbiji neretko gora od vlasti u mnogim domenima. Jer pomenuti doktor je bio zvezda takozvane opozicije već godinama. Šta sada imaju da kažu o nastupu svog pulena? Hoće li i oni napasti dr. MIlića ili će se mudro povući iz rasprave, kao što ni reč ne smeju da prozbore o Kosovu, Bosni i zaustavljenim EU integracijama. Ćutaće, ne treba im rizik da svi shvate koliko su slični Aleksandru Vučiću, Borisu Tadiću, Vuku Jeremiću, Ivici Dačiću, Bošku Obradoviću po tim najbitnijim pitanjima? Ali i uz tu ćutnju možemo mnogo toga da zaključimo o Skupštinama slobodne Srbije i o skoro celokupnoj više nego takozvanoj opoziciji u Srbiji.

Dr. MIlić ruši sistem kojeg nema i koji ne funkcioniše. A to naravno smeta sinekurama sindikatlija i kome sve još ne, jer oni problem ne rešavaju nego iz njega izvlače razlog za svoje postojanje i pritom neprestano ,,kritikuju’’ sistem održavajući ga u životu – nikada se ne upuštajući u istinsko rešavanje problema.

Ako je profesorima univerziteta zabranjeno već decenijama da rade na državnim i privatnim fakultetima istovremeno, zašto sindikati(Panić) ne reaguju na isti način kad je reč o lekarima? Panićeve pretnje Nišu je trebalo da odu na adresu pravih krivaca, a oni sede u Vladi Srbije. Tako da je sindikatlija kome je istekao mandat pogrešio adresu, ali to nije učino nehotice, nego iz najgorih kalkulantskih privatnih razloga. Dr. MIlić ne ruši samo sistem koji se sam srušio, već i Paniće koji od tog sistema profitiraju lažno se predstavljajući kao opozicija koja ima kobajagi neku ideju i nekakav stav.

Jadna je zemlja kojoj su potrebni heroji. Cezar je bio ubedjen da je država utvara bez tela. Srbija je dve i nešto hiljade godina kasnije to definitivno dokazala. Dr. Panić može biti komotno reizabran.