Građanski demokratski forum sa žaljenjem konstatuje da se nastavlja kontinuitet antievropske politike još od formiranja Vlade Srbije kada je Predsednik Vučić podelio uloge : ,,Dačić će se baviti politikom i orijentacijom zemlje a Brnabić ekonomijom’’.

Način na koji je proglasio vanredno stanje i zlonamerno obraćanje Evropi potpuno korespondira sa Dačićevim jutrošnjim obraćanjem javnosti kada je izneo niz paušalnih kvalifikacija na račun Evropske unije, a ni rečju nije pomenuo da je naša zemlja od EU juče dobila pomoć od 7.5 miliona evra.

Dačić je javnosti Srbije zaboravio da pomene da je baš od tih sredstava organizovan prevoz medicinske pomoći iz Kine.

Pitanje je zašto ministar Dačić izostavlja informaciju da je Evropska unija donela odluku o formiranju hitnih zaliha medicinske opreme. Te zalihe će se služiti u svrhu prevencije i  saniranja posledica pandemije virusa COVID – 19, a u mehanizmu pomoći će sem članica EU učestvovati i Srbija i druge države regiona.

Nedopustivo je da bilo ko koristi ovu tešku situaciju za promociju svojih antievropskih političkih ideja, a još je gore kada to čini ministar, koji sasvim svesno krši proklamovanu politiku Srbije, koja podrazumeva jasan put evropskih integracija. Srbija se  bori protiv pandemije virusa COVID-19 i u toj borbi će pobediti.

Pomoć u toj borbi je dobrodošla sa svih svetskih meridijana.

Hvala svima na pomoći, a politikanti svoje političke ideje neka ostave za predizborne skupove.

GDF Info